Verificari PRAM instalatii electrice - Electrician autorizat ANRE

Instalatii electrice

   Orice instalatie electrica se executa dupa un proiect de executie intocmit de proiectantii de specialitate. Acest proiect este insotit de planuri (desene) de executie si de schemele instalatiilor electrice in care sunt reprezentate prin semne conventionale toate clementele componente ale instalatiei proiectate si locul lor de amplasare.

Electrician autorizat instalatii electrice!

Electrician instalatii electrice
Instalatii electrice interioare

Electrician autorizat ANRE

Electricianul autorizat ANRE, este o calitate, data de Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei Electrice, care ofera dreptul unui electrician, de a proiecta sau de a executa instalatii electrice. Orice interventie in instalatiile electrice, efectuata de catre personal neautorizat ANRE, este strict interzisa si se pedepseste conform legii.

“Nu va puneti viata dumneavoastra si a celor din jur, in pericol, apelati doar la personal calificat si autorizat ANRE.”

Electrician autorizat,

Instalatii electrice

Revizii electrice periodice

Pentru o buna functionare si a instalatiilor electrice, acestea trebuiesc verificate periodic, odata pe an, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Verificari pram prize de pamant

Verificari PRAM

Oferim servicii complete de verificari PRAM instalatii electrice si prize de pamant.

Verificari pram prize de pamant

Mentenanta electrica

Realizam mentenanta si revizii electrice, pentru intalatii electrice de 0,4 kV.

Instalatii electrice interioare

Interventii electrice

Identificam si remediem orice problema, aparuta in instalatiile electrice.

Verificati pram

De ce noi?

Experienta acumulata in cei 15 ani de activitate, cat si echipamentele de ultima generatie folosite, ne recomanda ca fiind solutia cea mai buna, a nevoilor tale.  Pentru orice fel de informatii sau cereri de oferta, nu ezitati sa ne contactati.

Profesionalism

Fiecare proiect, este tratat cu maxima seriozitate, indiferent de marimea proiectului.

Eficienta

Incercam in permanenta sa eficientizam procesul de implementare al fiecarui proiect in parte, folosind echipamente de ultima generatie si personal calificat si autorizat.

Seriozitate

Pentru noi, fiecare client este important, de aceea, tratam cu maxima seriozitate, fiecare proiect in parte.

Calitate

Intotdeauna suntem fcusati pe calitate si incercam in permanenta sa furnizam doar servicii de calitate, la preturi corecte.

Serviciile noastre

Asiguram o gama variata de servicii in instalatii electrice, la un inalt nivel calitativ. Serviciile pe care le puteti accesa, sunt urmatoarele:

  •  Realizare instalatii electrice interioare
  •  Verificari PRAM
  • Mentenanta electrica
  • Revizii electrice
  • Interventii electrice
  • Modificari in instalatii electrice
  • Consultanta electrica

Make An Appointment

Book an appoitnment

+1 123 444 5678

Legislatia in domeniul instalatiilor electrice

Tocmai din cauza eventualelor situatii periculoase care s-ar putea produce ca urmare a unor retele electrice efectuate necorespunzator, legislatia este foarte stricta in ceea ce priveste proiectarea si instalarea acestora. Legea nr. 123/2012 prevede chiar pedeapsa cu inchisoarea.

Art. 92. (1) Deteriorarea, modificarea fara drept sau blocarea functionarii echipamentului de masurare a energiei electrice livrate ori modificarea fara drept a componentelor instalatiilor energetice constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

De asemenea, alineatul 2 al aceluiasi articol de lege arata ca „executarea sau folosirea de instalatii clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda”.

Potrivit articolului 93 din legea nr. 123/2012, constituie contraventii si urmatoarele fapte:

  1. desfasurarea de catre persoane fizice ori juridice de activitati si/sau prestari de servicii in sectorul energiei electrice fara a detine licenta ori autorizatie de infiintare;
  2. proiectarea, executarea si verificarea instalatiilor electrice fara atestat si/sau autorizatie;
  3. nerespectarea normelor tehnice emise de catre ANRE;
  4. nerespectarea conditiilor de valabilitate asociate licentelor/atestatelor/autorizatiilor emise de catre ANRE.

Ce atestate trebuie sa aiba o firma autorizata pentru a planifica si a instala retele electrice

Inainte de a cauta o firma de instalatii electrice, trebuie sa stii ce tipuri de atestat trebuie sa aiba aceasta pentru a functiona in legalitate. Lista atestatelor este disponibila pe site-ul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Potrivit ANRE, categoriile de instalatii electrice pentru care e nevoie de atestat sunt:

a) instalatiile electrice de interior – sunt instalatiile cele mai importante pentru consumatorii casnici, pentru ca acestea sunt exclusiv pe proprietatea si in grija lor. Aici intra toata reteaua electrica, de la punctul de masurare a consumului pana la prize, becuri sau aparatura electrocasnica.
Acest tip de instalatii electrice mai poate fi impartit in retele electrice de interior sau de exterior (efectuate in afara cladirilor), in functie de zona in care sunt amplasate.
In proiectarea retelei electrice pentru locuinta ta, instalatiile electrice de interior sunt cele care te intereseaza in mod exclusiv.

b) instalatiile electrice de joasa tensiune – functioneaza la tensiuni de 0,4 KV (tensiuni de linie) si de 0,23 KV (tensiuni de faza). Aceste instalatii sunt utilizate pentru alimentarea directa cu energie electrica a consumatorilor casnici: case, blocuri sau alte cladiri.
Traseul incepe, de obicei, la un transformator. Alte elemente de pe parcursul instalatiei sunt firidele de distributie si cutiile de distributie, de sectionare sau de protectie. Liniile sunt, de obicei, de lungime scurta (2-3 kilometri) si pot fi aeriene (pe stalpi) sau subterane (ingropate).
Acest tip de instalatii electrice este, de obicei, planificat si construit de compania de distributie a energiei electrice.

c) instalatiile electrice de medie tensiune – functioneaza la tensiuni de 6 KV, 10 KV sau 20 KV. Unul dintre echipamentele extrem de importante ale acestui tip de instalatii electrice este transformatorul, al carui rol este sa transforme curentul electric din tensiune medie in tensiune mica.

d) instalatiile electrice de inalta tensiune – sunt cele care transporta energia electrica de la producator catre consumatori.

Subsribe To Our Newsletter

Electrician autorizat, instalatii electrice si verificari Pram

Address

Targoviste, Ploiesti, Pitesti, Bucuresti, Buzau, Brasov

Call Us

0729 790 640

Email Us

electricapram@gmail.com